Over mij

Als meisje van 5 wist ik al wat ik later wilde worden, omdat mijn lieve juf voor mij heel belangrijk was. Ze zag mij, ik mocht zijn wie ik was, waardoor ik mij krachtig voelde. Wat zou het fijn zijn als ook ik dat later kon betekenen voor een kind. Zo werd ik op 21 jarige leeftijd juf op een basisschool in de binnenstad van Arnhem. Er was een professionele sfeer en open communicatie. Het was heel normaal dat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkte en een coach had. Ik heb hier ontzettend veel geleerd. 

Een kleine 10 jaar later werd ik intern begeleider, waarnemend directeur en vervolgens  teamleider zorg op een fuserende school. Dit heb ik met veel plezier gedaan. In 2010 was ik op zoek naar nieuwe uitdagingen, wilde graag nog meer mijn talenten in kunnen zetten. 5 jaar heb ik gewerkt als trainer/coach bij een organisatieadvies kantoor. Waar ik trainingen gaf op scholen en leerkrachten coachte. Mijn wens om voor mijzelf te beginnen kwam uit in 2016. 

Bij al het werk wat ik heb gedaan stond 1 ding centraal, de ander zien en helpen de kwaliteiten te ontwikkelen. Zodat iemand zelfvertrouwen ervaart en zich krachtig voelt. Eerst waren dat de kinderen, later iedereen die in het onderwijs werkt, zodat zij de kinderen nog beter kunnen helpen, zichzelf te ontwikkelen. 

Steeds volgde ik mijn intuïtie, zo ook eind 2020 toen het verlangen naar werken op een school terugkwam. Na de 1e sollicitatiebrief had ik een baan en ben daar erg blij mee. Ook om naast deze baan, de extra uitdaging te hebben in mijn eigen praktijk. 

Juist nu ik ook weer met de voeten in de klei sta, ervaar ik ook weer, wat er op een school op je afkomt. Onderwijsmensen hebben een groot hart. De leerlingen zijn belangrijk en willen ze graag helpen, soms ten koste van zichzelf. Ze werken heel hard, maar maken te weinig tijd om te kijken naar wat echt belangrijk is. Het werd mij weer heel duidelijk hoe belangrijk persoonlijk leiderschap in het onderwijs is., zodat jij jezelf blijft en je kwaliteiten inzet. 

Dit is de reden dat ik met mijn praktijk Wenskan nu nog meer de focus leg op het onderwijs. 

Want jij kan het verschil maken door goed voor jezelf te zorgen. Doordat jij zelf meer gezien en gehoord wordt, ben jij een rolmodel voor de kinderen, om ook zichzelf te zijn. 

Door het geven van trainingen en het coachen kan ik mijn missie vormgeven. Want ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn.