Met plezier werken in het onderwijs

Een 3-daagse training waardoor jij je krachtig gaat voelen en weer jezelf kan zijn

Op een school: Jij zit tijdens de pauze met een groepje collega's bij elkaar. Ze zijn aan het mopperen over wat er de komende periode allemaal moet gebeuren.

De toetsen moeten worden afgenomen, rapporten gemaakt en dan ook nog de gesprekken voorbereiden met de ouders. Een aantal “lastige ouders” worden besproken. Je voelt je ongemakkelijk. Je had even behoefte aan een gezellige pauze.

De ene collega klaagt nog meer dan de ander. Jij zit erbij en bent stil. Jij ervaart het anders, maar doordat je deze verhalen hoort vraag jij je af of jij iets verkeerd doet.

Een van je collega’s vraagt, hoe jij er tegenaan kijkt. Je weet even niet wat je moet zeggen en zegt maar dat je het ook zo ervaart.

Als je weer achter je bureau zit begin je te twijfelen. Doe ik het allemaal wel goed en ondertussen voel je ook jouw energie wegstromen. Je wilt niet meegaan in de hectiek van de school, maar je durft ook niet meer echt het andere geluid te laten horen.

Je wil het graag anders maar hoe?

Dat kan met deze 3-daagse training.

De training “met plezier werken in het onderwijs” is een training waar het onderwerp persoonlijk leiderschap centraal staat. Zodat jij leiderschap neemt over jezelf en je leven. Dit betekent dat je leven je niet overkomt, maar dat jezelf het stuur en de regie in handen neemt om het beste van te maken van jezelf, je relaties, je werk, je persoonlijke ontwikkeling, de bijdrage die jij wil leiden.  

Voor wie is de training

De training is voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, van leidinggevende en intern begeleiders tot leerkrachten en onderwijsassistenten

Dus wil jij...

 • meer gezien en gehoord worden
 • beter voor jezelf zorgen
 • nog werken in het onderwijs 
 • meer energie overhouden voor andere dingen die ook belangrijk zijn
 • minder onzeker zijn over wat collega’s en ouders van je vinden
 • Jezelf zijn

Dan is deze training gemaakt voor jou.

Wat levert de training jou op

zodat jij weer met passie werkt:

Na de training kan je richting en sturing geven aan jezelf en aan anderen

We gaan aan de slag met het opbouwen van jouw zelfvertrouwen.
Zodat je vol vertrouwen en veerkracht naar je werk gaat.

Tijdens de training leer je stapje voor stapje hoe je jezelf en anderen weer meer kan waarderen

Na de training weet je waar je invloed op kan uitoefenen en waarop niet

Tijdens de training leer je nog meer over de manieren van communiceren binnen het team

We gaan aan de slag zodat je weer verantwoordelijkheid  hebt voor hoe het leven eruit ziet naast je werk

Dit doen we onder andere door aan de slag te gaan met persoonlijk leiderschap. Dit begint met weten wie je bent en waar je voor staat. Zodat jij meer zelfvertrouwen ervaart, beter keuzes kan maken, duidelijker communiceert waardoor je meer gezien en gehoord wordt. 

Je krijgt inzicht in je verlangens, wat vind ik echt belangrijk en hoe kan ik dit ook bereiken. Tijdens de training laten we je ervaren welke acties werken, waardoor jij weet hoe je de situatie positief kan veranderen. 

Het voordeel van een training in plaats van 1 op 1 coaching is dat er meer tijd is, dat je tijdens de training ook heel veel kan leren van de anderen door samen te oefenen en successen te delen.

Dus wil jij het anders omdat:

 • je minder zelfvertrouwen ervaart. 
 • je door je onzekerheid, extra tijd besteed aan voorbereiding.
 • je door je gevoeligheid aanpast aan de situatie en daardoor steeds meer jezelf verliest.
 • je wil graag meer tijd besteden aan onderwijs ipv alle administratie.
 • je met minder plezier werkt.

In het kort

De training bestaat uit 3 dagen in tijdsbestek van 3 maanden. Tussendoor zijn er Q & A bijeenkomsten online. Bij de training hoort een uitgebreide persoonlijke kracht test (ter waarde van € 150) deze test maak je voor de start van de training.

Je ontvangt een uitgebreid verslag van je persoonlijke kracht, je talenten en drijfveren en hoe jij je impact kan vergroten. Hierdoor heb je vanaf het begin al specifiek in kaart waar jij aan kan werken tijdens de training.

Bij elke trainingsdag zit ook een lunch. In totaal heeft de training een waarde van € 1295,-.

Meld je hieronder aan voor €695,-.

Aanmelden voor de training

Hieronder kan je het formulier invullen. Binnen een paar dagen neem ik contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek. Vanuit daar bespreken we kort jouw situatie, om te zorgen dat je in een passende trainingsgroep terecht komt.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.